Ihminen joka viittaa yleisötilaisuudessa
26.2.2024

Ympäristövaikutusten arviointiselostus on asetettu nähtäville

Suomalainen energiayhtiö Pohjan Voima ja Metsähallitus suunnittelevat tuulipuistoa Keuruun kaupungin Lehmikorven alueelle. Hankealueelle suunnitellaan enintään 12 tuulivoimalan rakentamista, joiden yksikköteho on enintään 14 MW. Tuulivoimaloiden kokonaiskorkeus on korkeintaan 300 metriä.

YVA-ohjelmavaiheen jälkeen voimaloiden sijainteja on tarkennettu alueella tehtyjen selvitysten sekä ohjelmasta saadun palautteen perusteella. Samalla sähkönsiirtoreittiä ja sähköverkon liityntäpisteen sijaintia on tarkennettu.

Samaan aikaan on tehty luonnonsuojelulain 35. pykälän mukainen Natura-arviointi Pihlajaveden reitin Natura-alueelle.

Hankkeen ympäristövaikutusten arviointiselostus ja Natura-arviointi on asetettu nähtäville, ja voit tutustua niihin täällä.

YVA-selostus ja Natura-arviointi ovat nähtävillä 23.2.2024–19.4.2024 verkkosivuston lisäksi Keuruun kaupungintalolla (Multiantie 5, Keuruu), Virtain kaupungintalolla (Virtaintie 26, Virrat), Ähtärin kaupungintalolla (Ostolantie 17, Ähtäri), Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksessa (Alvar Aallon katu 8, Seinäjoki), Pirkanmaan ELY-keskuksessa (Yliopistonkatu 38, Tampere) ja Keski-Suomen ELY-keskuksessa (Cygnaeuksenkatu 1, Jyväskylä).

Hanketta, arviointiselostusta ja Natura-arviointia esitellään avoimessa yleisötilaisuudessa Keuruun kaupungintalon valtuustosalissa tiistaina 5.3.2024 klo 17–19. Tilaisuudessa esitellään myös hankkeen kaavoitusta.

Tilaisuuteen on mahdollista osallistua etäyhteydellä. Päivitämme tänne linkin lähempänä tilaisuutta.

14.3.2024

Paikalliset yrittäjät kartalle hyvissä ajoin

Parikymmentä paikallista yrittäjää kokoontui maaliskuisena tiistaina Keuruun kaupungintalon valtuustosaliin keskustelemaan Lehmikorven tuulipuistohankkeesta Pohjan Voiman ja Metsähallituksen kanssa. Paikalla oli monipuolisesti…

Joukko ihmisiä istuu penkillä ja katsoo luennoitsijaa
26.2.2024

Tervetuloa yleisötilaisuuteen 5.3.2024

Keuruun Lehmikorven tuulipuistoa koskeva yleisötilaisuus pidetään tiistaina 5.3.2024 klo 17–19. Kahvia on tarjolla jo 16.30 alkaen. Yleisötilaisuus järjestetään Keuruun kaupungintalon…

Partainen mies seisoo metsän edessä ja takana näkyy tuulivoimala
26.2.2024

Kutsu yrittäjille: mitä tuulipuisto tarkoittaa paikallisille yrityksille?

Pohjan Voima ja Metsähallitus suunnittelevat Keuruun Lehmikorpeen tuulipuistoa, jonka rakentaminen alkaa aikaisintaan 2025. Tällä hetkellä hankkeen YVA-prosessi ja kaavoitus ovat…